CZAS: ok. 1 godz.
TRUDNOŚĆ: łatwe
ILOŚĆ: 8 szt.
NARZĘDZIA:
- malakser lub blender
- szklanka 250 ml
- łyżka
- sitko
- forma do pieczenia tarty lub dowolna forma
SKŁADNIKI:
- 1/4 szklanki - płatki owsiane
- 2 puszki (240g x2) - fasola czerwona
- 2 1/2 szt. - dojrzały banan
- 3 łyżki - kakao
- 10 szt. - daktyle suszone + woda
- 30 g - odżywka białkowa czekoladowa (opcjonalnie) lub dodatkowa 1/4 szklanki - płatki owsiane
- 1 łyżka - olej kokosowy + odrobina na posmarowania blachy
- kilka kropel - aromat rumowy
- 1/4-1/2 szklanki - woda (jeśli masa będzie zbyt gęsta)
Dodatki (dowolna ilość):
- maliny mrożone lub świeże
- liście mięty
PRZYGOTOWANIE:
- Piekarnik nagrzać do temperatury 180C z opcją "góra/dół".
- Daktyle zalać w szklance ciepłą wodą i odstawić.
- Fasolę odsączyć i przepłukać w sitku pod bieżącą wodą.
- W malakserze lub za pomocą blendera zmiksować na mąkę płatki owsiane, odżywkę białkową i kakao, następnie dodać fasolę, połamane na kawałki banany, daktyle oraz olej kokosowy.
- Formę do pieczenia tarty wysmarować olejem kokosowym, wyłożyć gotową masę na brownie i wyrównać wierzch.
PIECZENIE:
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180C z opcją "góra/dół" przez ok. 35-40 min.
Brownie powinno być mokre i można je śmiało jeść ciepłe po wyciągnięciu z piekarnika, jednak najlepiej będzie kroić się po ostudzeniu.
Brownie udekorować malinami lub innymi ulubionymi owocami oraz liśćmi mięty.
Przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180C z opcją "góra/dół" przez ok. 35-40 min.
Brownie powinno być mokre i można je śmiało jeść ciepłe po wyciągnięciu z piekarnika, jednak najlepiej będzie kroić się po ostudzeniu.
Brownie udekorować malinami lub innymi ulubionymi owocami oraz liśćmi mięty.
Przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz