CZAS: ok. 1 godz.
TRUDNOŚĆ: łatwe
SKŁADNIKI:
- 1 pęczek - mangold (burak liściasty)
- 1 szt. - kostka warzywna bio
- 1 l - woda
- 200 ml - mleczko kokosowe
- 90 g - tofu naturalne
- 3 ząbki - czosnek
- 1 pęczek - rzodkiewka
- 2 pęczki - koper
- 1 szt. - awokado
- sok z wyciśniętej połówki cytryny
- przyprawy: pieprz czarny, sól
PRZYGOTOWANIE:
- Zagotować 1l wody.
- Umyć i pokroić w kostkę łodygi i liście mangold.
- Do garnka wrzucić kostkę warzywną i zalać zagotowaną wodą.
- Dodać mangold oraz obrany i pokrojony na kawałki czosnek, wymieszać i gotować ma małym ogniu ok. 20 min., odstawić do ostygnięcia.
- Odsączyć tofu, pokroić w kostkę i dodać do ugotowanego bulionu.
- Dolać mleczko kokosowe.
- Umyć i pokroić w kostkę rzodkiewkę oraz umyć i posiekać jeden pęczek kopru.
- Całość dokładnie zmiksować.
- Dodać sok z wyciśniętej cytryny, pieprz i sól do smaku.
- Podgrzać przed podaniem.
- Umyć i pokroić w kostkę awokado, posiekać drugi pęczek kopru, dodać przed podaniem do gorącego kremu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz